Binnenactiviteiten voor ouderen

Bron: Beteroud.nl 27 maart 2020

Vanwege het coronavirus is het advies om zoveel mogelijk binnen te blijven. Nu dagbesteding niet doorgaat en mensen noodgedwongen thuiszitten, hebben we een aantal activiteiten op een rij gezet die je binnen kunt doen.

Zo start omroep Max vanaf maandag 30 maart elke werkdag het MAX Ouderenjournaal. Het nieuwe programma richt zich op positief, hoopvol, informatief en inspirerend nieuws, toegespitst op de situatie van ouderen in tijden van sociale afstand. MAX Ouderenjournaal is vanaf 30 maart te zien om 16.45 uur op NPO1.

Muziek

Er zijn veel muziekconcerten en theater te beluisteren en te bekijken via internet. Een paar voorbeelden:

Leer een instrument bespelen:

Natuur

De natuur komt tot bloei in deze mooie lentedagen. Neem een kijkje vanuit je huis op deze plekken:

Cultuur

Nu de museums in veel landen gesloten zijn, bieden zij vaak een tour aan om vanuit je stoel binnen te kijken. Veel tv-zenders zenden archiefbeelden en programma’s van vroeger uit. Of volg gratis een online cursus!

Bewegen

De hele dag stilzitten is voor niemand goed. Gelukkig kun je in huis ook oefeningen doen om te blijven bewegen. Bekijk deze beweegtips:

Contact met familie

Er zijn veel hulpmiddelen en technologie beschikbaar om contact te houden met familie en vrienden. Op de Vilans Hulpmiddelenwijzer staan een aantal manieren beschreven:

Deel Mettu via whatsapp of via de mail

Bericht delen