Wie is Mettu - Mettu

Even voorstellen

Ik wil mensen héél graag helpen.’

Dit is het verhaal van Elske Fekkes, oprichter van  Thuisservice Mettu die mensen ondersteunt in de dagelijkse activiteiten. 

Mettu
Mettu geeft persoonlijke aandacht, hulp en zorg aan huis, of op pad wanneer (oudere) mensen dit zó nodig hebben. Een soort thuishulp. Elske: “Wij hebben ondersteuners die dit met passie voor de medemens doen. Een mantelzorger die familie en vrienden ontlast en die er een paar uurtjes met volledige aandacht is bij de mensen thuis. Zo moet je onze zorg zien”.

Ontstaan
Elske weet waar ze over praat. Ze heeft genoeg gezien, in haar eigen omgeving en in het werk. Elske heeft in de thuiszorg gewerkt als verpleegkundige. “Ik kon niet de échte aandacht geven aan mijn cliënten, terwijl oprechte aandacht zoveel brengt. Ik ben ervan overtuigd dat echte, warme betrokkenheid in een herstel van ziekte hét verschil kan maken. Ook een gevoel van eenzaamheid kan sterk worden verminderd door structurele aandacht.”

Motivatie
Met de motivatie van Elske zit het wel goed. De eenzaamheid is een maatschappelijk probleem  dat de komende jaren alleen maar groter wordt, en daar wil ik wat aan doen.”

Toekomst van de Mantelzorg
Veel mantelzorgers die voor een langere tijd ondersteuning geven, hebben het zwaar. Want héél veel mensen hebben naast deze zorg nog een baan en een gezin. “De tijden zijn zó veranderd” vertelt Elske. “Vroeger woonden mijn pake en beppe (opa en oma) in dezelfde straat en kon mijn moeder voor ze zorgen”. Nu hebben mensen in een gezin vaak allebei een baan, wonen ze ver weg van de ouders en is er veel minder tijd. “We hopen dat we met onze thuisservice de zorg voor ouders, buren en vrienden een stukje kunnen overnemen van de mantelzorgers. Zodat je gewoon een kopje thee kunt komen drinken bij je geliefden zonder dat er van alles moet gebeuren en je er écht voor elkaar bent.” 

Mettu biedt verschillende diensten aan. Klik hier voor een impressie. 

Elske Fekkes - Mettu regio Zuid-Friesland / Noordoostpolder