Even voorstellen

Ik wil mensen héél graag helpen.’

Dit is het verhaal van Wendy de Jong, eigenaar van Thuisservice Mettu Zuid Friesland die (kwetbare) mensen ondersteunt in de dagelijkse activiteiten. 

Mettu
Mettu geeft persoonlijke aandacht, hulp en zorg aan huis, of op pad wanneer (oudere) mensen dit zó nodig hebben. Een soort thuishulp. Wendy: “Wij hebben ondersteuners die dit met passie voor de medemens doen. Een mantelzorger die familie en vrienden ontlast en die er een paar uurtjes met volledige aandacht is bij de mensen thuis. Zo moet je onze zorg zien”.

Ontstaan
Wendy heeft jarenlange ervaring in de zorg. “Ik ben ervan overtuigd dat echte, warme betrokkenheid in een herstel van ziekte hét verschil kan maken. Ook een gevoel van eenzaamheid kan sterk worden verminderd door structurele aandacht.”

Motivatie
Met de motivatie van Wendy zit het wel goed. “De eenzaamheid is een maatschappelijk probleem dat de komende jaren alleen maar groter wordt, en daar wil ik wat aan doen.”

Toekomst van de Mantelzorg
Veel mantelzorgers die voor een langere tijd ondersteuning geven, hebben het zwaar. Want héél veel mensen hebben naast deze zorg nog een baan en een gezin. “Ik hoop dat we met onze thuisservice de zorg voor ouders, buren en vrienden een stukje kunnen overnemen van de mantelzorgers. Zodat je gewoon een kopje thee kunt komen drinken bij je geliefden zonder dat er van alles moet gebeuren en je er écht voor elkaar bent.” 

Mettu biedt verschillende diensten aan. Klik hier voor een impressie.

Deel Mettu via whatsapp of via de mail