Tarieven - Mettu

Bij ons hoeft u geen lidmaatschap af te sluiten. We geven u graag zorg op maat. Wanneer u een Persoons Gebonden Budget heeft kan onze hulp worden vergoed. 

Tarieven en vergoedingen

Tarief
Het tarief van onze ondersteuning is vanaf € 21,95 per uur
Voordat de ondersteuning start spreken wij met u een tarief af, passend bij de ondersteuning die u ontvangt. U weet hierdoor goed waar u aan toe bent. Elke maand ontvangt u een overzichtelijke factuur met daarop het aantal uren en de kosten.  Het uurtarief is inclusief bureaukosten en btw. Onze tarieven zijn betaalbaar in vergelijking tot andere zorgaanbieders.

Toeslagen
Voor ondersteuning in de avond of in het weekend, geldt een toeslag van 25%. Heeft u binnen drie dagen ondersteuning nodig? Ook dan geldt een toeslag van 25%.

Vergoedingen
Onze ondersteuning kan vergoed worden via het Persoons Gebonden Budget (WMO of WLZ).  Of u kunt de kosten van onze diensten aftrekken van de belasting. Wilt u vrijblijvend advies of heeft u vragen? Wij staan u graag te woord.

Vergoedingen

Afhankelijk van uw polis kan uw zorgverzekeraar onze ondersteuning vergoeden. Uw zorgverzekeraar kan u vertellen of u in aanmerking komt. 

Gemeenten hebben met de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) de verantwoordelijkheid om er voor te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Vanuit de Wmo kunt u zorg ontvangen van Mettu via een Pgb (Persoons gebonden budget).  Neem contact op met uw gemeente voor meer informatie. hier kunt u de Pgb aanvragen. 

 

Wanneer u geen vergoeding van uw zorgverzekeraar ontvangt en u kunt ook geen gebruik maken van de Wmo of pgb, dan kunt u in aanmerking komen voor belastingteruggave voor extra gezinshulp.

Heeft u de hele dag veel zorg of begeleiding nodig? dan kunt u wellicht een Wlz  (Wet langdurige zorg) aanvraag doen. via een Pgb (Persoons gebonden budget) kunt u zorg inkopen van Mettu. 

Of u in aanmerking komt voor een Pgb onder de Wlz beslist uw regionale zorgkantoor. Neem hierover contact op met het zorgkantoor van uw regio.


Ondersteuning bij uw aanvraag

Het aanvragen van een Persoonsgebonden budget is best ingewikkeld. Zo is het verstandig om eerst een persoonlijk plan te maken om uw wensen goed in kaart te brengen. Wilt u advies bij uw Wmo/pgb aanvraag? Wij helpen u graag.

Wilt u een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek?